İçeriğe geç

Tecir Ne Demek Osmanlıca

Tecirler ne demek?

Türk Ticaret Kanunu’nun 12. maddesine göre, bir ticari işletmeyi kısmen de olsa kendi adına işleten kişiye tacir denir. Taciri, bir zanaat işletmesi için öngörülen sınırın ötesinde gelir elde etmeyi amaçlayan sürekli ve bağımsız bir işletme işleten kişi olarak da tanımlayabiliriz.

Tecavür Osmanlıca ne demek?

Osmanlı Türkçesi: Haddini aşma, hududu geçme.

Tezkir ne demek Osmanlıca?

Tezkire (Arapça: تذكرة), Osmanlı İmparatorluğu’nda aynı şehirdeki resmi daireler arasındaki yazışmalara denir.

Tûğ ne demek Osmanlıca?

Tuğ, Toğ veya Tuk, Türk ve Altay halklarının devlet geleneğinde egemenliğin simgesidir. Bayrağın tepesine tutturulan at kuyruğu, saçtan yapılmış bir flama şeklindedir.

Tecir ne demek TDK?

Sürgün etme, sürgün etme veya zorla göç ettirme, bir topluluğu ikamet ettiği yerden uzaklaştırmaya zorlama, göç etmeye zorlama, çıkarma.

Gerçek kişi tacir ne demek?

Gerçek tacir, TTK. 12/1’de, ticari işletmeyi en azından kısmen kendi adına işleten kişi olarak tanımlanmıştır. Gerçek kişilerin tacir meslek unvanını alabilmeleri için, hukuk sistemine göre ticari işletmenin varlığı gerekmektedir.

Tecavüd ne demek?

Tecavüz veya tecavüz, bir kişinin rızası olmadan cinsel ilişkiyi içeren bir tür cinsel saldırıdır. Tecavüz; Fiziksel güç kullanımı, baskı, yetki kötüye kullanımı ve rıza verme yeteneği olmayan küçükler, bilinci kapalı veya zihinsel engelli kişilerle cinsel ilişki yoluyla işlenir.

Terettüb ne demek Osmanlıca?

[1] ihtiyaç. [2] dikkat çekmek.

Teverrük ne demek Osmanlıca?

Teverruk sözleşmesi, günümüz literatüründe, yüksek bir fiyattan satın alınan bir malın, daha sonra, satın alındığı fiyattan daha düşük bir fiyatla, satıcısı dışındaki bir kişiye nakit olarak verilmesi amacıyla satılması işlemi olarak tanımlanan bir işlemdir.

Tesrih ne demek Osmanlıca?

Sözlükte “kesmek, kesmek, bölmek” anlamlarına gelen teşrîh, “açmak, açıklamak” anlamına gelen şerh kökünden türemiş olup tıpta “cesedin açılarak muayene edilmesi, otopsi” anlamına gelir; ilmü’t-teşrîh ise anatomi bilimidir.

Tahrif ne demek Osmanlıca?

Tahrif (Arapça: تحريف‎, “değişim, bozulma”) Müslümanlar tarafından Yahudilerin ve Hıristiyanların kendi kutsal kitaplarını değiştirme iddialarını ifade etmek için kullanılan bir Arapça kelimedir.

Tezhib ne demek Osmanlıca?

Tezhip (Osmanlı: Tezhib) kelimesi Arapça zeheb (altın) kökünden türemiştir ve “altına” anlamına gelir. Çoğul hali “Tezhibat” “altın süslemeler” anlamına gelir. Günümüzde kitap tezhipleme, çoğunlukla İslami kökenli olan kitap süsleme sanatını ifade eder.

Tiri ne demek Osmanlıca?

Bu kelimeler arasında “Tîr” ve Türkçe karşılığı “ok” yer alır. Şiir metinlerinde genellikle silah unsuru olarak kullanılan bu kelimelerden biri olan “tir”in “Utarit” anlamı da şairler arasında popülerdi.

Tutya ne demek Osmanlıca?

Arapça tūtiyāˀ توتياء “çinko oksit minerali, rastık” kelimesinden türetilmiştir.

Tûti ne demek Osmanlıca?

Osmanlı Türkçesi Duyduğu kelimeleri ezberleyen, insan sesini taklit ederek şarkı söyleyen bir kuş.

Tecirli ne demek asker?

s. asker. Askerlik görevini bir süreliğine yapmamak için herhangi bir nedenle izin almış olan (kişi).

Tacir ne demek muhasebe?

Türk Ticaret Kanunu’nun 12/1. maddesine göre, bir ticari işletmeyi kısmen de olsa kendi adına işleten kişiye tacir denir. Gerçek bir kişinin bu unvanı alabilmesi için bir işletmenin bulunması ve bu işletmenin kendi hesabına işletilmesi gerekir.

Tüccar ne demek tarih?

Tüccar veya tüccar, başka bir kişi tarafından üretilen mallarla ticaret yapan kişidir. Tarih boyunca, tüccar kavramı her toplumda farklı şekillerde anlaşılmıştır.

Tecim ne demek TDK?

“Ticaret” kelimesi internette en çok merak edilen ve aranan kelimelerden biridir. Bu bakımdan “ticaret” kelimesinin Türk Dil Birliği’nin “ticaret” anlamındaki anlamı öne çıkmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Karkamış Escort