Araştırma yaparken yararlandığımız bilgi kaynakları nelerdir?
ReferenzquellenBücherSerienbücherDatenbankenKonferenzbeiträgeDissertationen und AbschlussarbeitenPatentliteraturBerichteWeitere Artikel…
Araştırma yaparken kullanılan kaynaklar nelerdir?
PrimärquellenArtikel.Dissertationen.ForschungsberichteOriginalbücher.
Araştırma yapmak için kullanılan siteler nelerdir?
Scopus.Scopus h-indeksi.Pubmed.ScienceDirect.Google Akademik.Google Akademik Atıfları.
Araştırma yaparken hangi yöntemler kullanılır?
Araştırmacılar üç temel araştırma yöntemi türünü kullanır: nitel, nicel (niceliksel, sayısal) ve karma yöntemler. Bu geniş kategoriler içinde, daha spesifik yöntemler vaka çalışmaları, öz bildirimler ve anketler gibi bir dizi seçeneği içerir.
Güvenilir araştırma kaynakları nelerdir?
Akademik ve hakemli yayınlar genellikle en güvenilir kaynaklardır. Diğer güvenilir kaynaklar arasında üniversite ders kitapları, saygın yayıncıların kitapları, dergiler, profesyonel dergiler ve ana akım gazeteler yer alır.
Bir araştırma nasıl yapılır?
Araştırma sürecinin adımları: 1. Adım: Problemi tanımlayın. 2. Adım: Literatürü inceleyin. 3. Adım: Hipotezleri formüle edin. 4. Adım: Araştırma tasarımı. 5. Adım: Popülasyonu tanımlayın. 6. Adım: Veri toplayın. 7. Adım: Verileri analiz edin. 8. Adım: Raporu yazın
Bilgiye ulaşmak için hangi kaynakları kullanılır?
Bilgi kaynaklarını türlerine göre şu şekilde gruplandırabiliriz: kitaplar, dergiler, referans kitapları, kütüphane katalogları, veri tabanları ve World Wide Web. Söz konusu kaynakların çoğu basılı veya elektronik olabilir. Ayrıca DVD, CD ve mikrofilm gibi kaynaklar da vardır.
Araştırma türleri nelerdir?
Elde edilecek bilginin türüne göre üç temel araştırma türü vardır. Bunlar keşfedici, betimleyici ve açıklayıcı (hipotez test eden) araştırmalardır.
Araştırmalarda kaynakça kullanmanın önemi nedir?
Kaynak göstermenin önemi: Bilginin asıl sahibini belirtir. – Araştırmacının katkısını açıkça gösterir. ➢ Çalışmanın güvenilirliğini artırır. – Çalışmanın derinliği hakkında bir izlenim verir. – Sunulan bilgi veya görüşleri belgelendirir. – Kontrol sağlar. ➢ Kullanılan kaynaklara erişim sağlar.
Bilimsel kaynaklara nasıl ulaşılır?
Türkçe kaynak arıyorsanız Yöktez ve DergiPark gibi açık erişimli ve Türkçe akademik kaynaklara, özellikle araştırma makalelerine ve derlemelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca Ankara Üniversitesi’nin tüm kitap koleksiyonu ve ders eğitimlerinde kullanılan ders notları da yayınlanmaktadır.
Araştırma nerede yapılır?
Bu, üniversite sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde, üniversitelere bağlı tanınmış araştırma-geliştirme merkezlerinde ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde, tercihen klinik araştırma yapmak üzere tasarlanmış yerlerde yapılabilir.
Araştırma makaleleri nelerdir?
Bir araştırma makalesi, bir konu üzerine araştırma ve analize dayalı bir argüman sunan bir makaledir. Yazarın belirli bir konu üzerine araştırma yapmasını gerektiren herhangi bir makale bir araştırma makalesidir. Çoğunlukla görüşe dayalı ve yazarın bakış açısından yazılan makalelerin aksine, araştırma makaleleri gerçeklere dayanır. Bir araştırma makalesi, bir konu üzerine araştırma ve analize dayalı bir argüman sunan bir makaledir. Yazarın belirli bir konu üzerine araştırma yapmasını gerektiren herhangi bir makale bir araştırma makalesidir. Çoğunlukla görüşe dayalı ve yazarın bakış açısından yazılan makalelerin aksine, araştırma makaleleri gerçeklere dayanır.
Araştırma tekniği nedir?
Teknik olarak araştırma, “sorunları tanımlama, hipotezler veya önerilen çözümler formüle etme, veri toplama, verileri düzenleme ve değerlendirme, sonuçlar çıkarma ve son olarak sonuçların hipoteze uyup uymadığını görmek için dikkatlice test etme gibi tekrarlanan bir süreç” anlamına gelir.
Araştırma yapmanın aşamaları nelerdir?
Bilimsel araştırma süreciLiteratür araştırmasıAraştırma probleminin tanımlanması.Kaynakların okunması ve özetlenmesi.Araştırma ve analiz yöntemlerinin belirlenmesi.Veri toplanması ve analizi.Sonuçların yorumlanması.Araştırma raporunun hazırlanması.
Bilimsel araştırma yöntemler nelerdir?
Sorunu tanımlayın. Bir hipotez oluşturun.
Araştırma yaparken yararlandığımız kaynakları belirtmeliyiz neden?
Kaynak göstermek, araştırmacının kendi görüşlerinin doğruluğunu destekleyecek başka kaynaklara sahip olduğunu ve/veya karşıt görüşleri dikkate aldığını gösterir. Bu, çalışmanın güvenilirliğini artırır ve okuyucuya bilginin doğruluğunu ve tarafsızlığını doğrulama fırsatı verir.
Araştırma yaparken nelerden yararlanırız?
Araştırmanın türüne bağlı olarak veri toplama araçları kullanılır. Nicel bir araştırmanın temel veri toplama araçları şunlardır: anket, deney, kaynak kontrolü, görüşme ve gözlem. Bu yöntemlerden birkaçı veri toplamak için kullanılabilir.
Bilgiye ulaşmak için hangi kaynaklardan yararlanılır?
Bilgi kaynaklarını türlerine göre şu şekilde gruplandırabiliriz: kitaplar, dergiler, referans kitapları, kütüphane katalogları, veri tabanları ve World Wide Web. Söz konusu kaynakların çoğu basılı veya elektronik olabilir. Ayrıca DVD, CD ve mikrofilm gibi kaynaklar da vardır.
Bilgi kaynakları nelerdir örnek?
Bilgi kaynaklarıKitaplar.Makaleler.Dergiler ve gazeteler.İnternet kaynaklarıRaporlar ve belgeler.Danışma kaynakları: ansiklopediler, sözlükler, almanaklar.Tezler.Konferans bildirileri ve sunumlar.Daha fazla makale…•17 Eylül 2024