İçeriğe geç

Acenta Nasıl Yazilir Tdk

TDK acenta nasıl yazılır?

AGENCY NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “agency” mi yoksa “agency” mi olarak yazıldığı tartışmalıdır. Bu kelimenin doğru kullanımı agency olmalıdır.

Acente ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre “acente” kelimesi, şirketle ilgili konularda şirket adına bu işi yapan, bir sözleşme ile bir yer veya bölgede sürekli olarak, herhangi bir kuruluşa bağlı olmaksızın, yapan kişi anlamına gelir. Banka şubeleri ve vapur şirketlerine acente denir.

Afili nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre afili kelimesinin doğru yazımı “afili”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

TDK antreman nasıl yazılır?

Training kelimesinin doğru yazımı “training” olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Training olarak yazmak yanlış olur.

Acente ne anlama gelir?

(Acente) Herhangi bir kuruluşa bağlı olmaksızın, bir sözleşmeye dayanarak belirli bir yer ve bölgede bir şirket veya işletmenin işlerinde aracı olarak sürekli faaliyet gösteren ve bunları o şirket adına yürüten gerçek veya tüzel kişidir. Acentelik kelimesi daha çok konuşma dilinde kullanılır.

Asi nasıl yazılır TDK?

Sohbet. Az önce Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Gürer Gülsevin’e “Aşı yapmak mı, aşı olmak mı?” diye sordum, “Get vaccinated / shoot / be shot / do / be done kullanımlarının hepsi doğrudur, hepsi kullanılabilir.” dedi.

Seyahat acentesi nasıl yazılır?

Diğer yazım biçimleri yanlış kabul edilir. Doğru cümlede kullanın: The travel agency can help us plan our vacation. Seyahat acentesi tatilimizi planlamamıza yardımcı olabilir.

Acentenin türkçe anlamı nedir?

Acente, ticari vekil, satış temsilcisi, temsilci veya çalışan gibi özel bir sıfata sahip olmaksızın, bir sözleşmeyle veya faaliyet konusu olan işletme adına veya belirli bir bölge veya yerdeki ticari işletmeye ilişkin sözleşmelerde aracılık mesleğini sürekli olarak edinen kişi.

Acente müdür?

Acente yöneticisi ne demektir? Acente, turizm ve sigortacılık gibi alanlarda destek sağlayan bir kurumdur. “Acente yöneticisi nedir?” sorusuna “acentenin kuruluş amacına uygun olarak faaliyetlerini yöneten ve diğer personelden sorumlu olan kişi” şeklinde cevap verilebilir.

TDK kulüp nasıl yazılır?

TDK’ya göre, kulüp kelimesinin doğru yazımı “Kulüp”tür. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Ajitasyon nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre ajitasyonu kelimesinin doğru yazımı “Agitation”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Egzoz nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre “Auspuff” kelimesinin doğru yazımı “Auspuff”tur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Peşi sıra nasıl yazılır?

8. Dış, iç ve sıradan kelimelerinden oluşan bileşik kelimeler ve terimler ayrı ayrı yazılır: ahlaksız, çağdışı, din dışı, yasadışı, alışılmadık, gayri meşru; ceviz, hafta içi, yerli; sırayla, sonra, ardından, ayrıca, vb.

Art arda nasıl yazılır?

Ardışık kelimesinin doğru yazımı “sequential” olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazmak yanlış olur.

Sırılsıklam ayrı mı birleşik mi?

Sıfat veya zarf işlevi gören güçlendirilmiş kelimeler yan yana yazılır: berrak, beyaz, tamamen, her tarafı, çıplak, düz, düpedüz, derin gökyüzü, parlak gün, zifiri karanlık, kuru, koyu mavi, menekşe, kırık, sağlam, çok sarı, ıslatılmış, sırılsıklam, keskin, gür, vb.

Assit nasıl yazılır?

Futbolda gol pasını takım arkadaşına paslayan oyuncuya asist denir.

Ait kelimesi nasıl yazılır TDK?

Türkçe bir kelime olmadığı için, halk dilinde sık sık yanlış telaffuz edilen ve yanlış yazılan ali kelimesi, “ilgili”, “ilgili”, “ilgili”, “ilgili” anlamlarında kullanılmaktadır. Yazılı dilde ayıt veya yardımcı olarak kullanılan ani kelimesinin bu şekilde kullanımı doğru değildir.

Ajitasyon nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre ajitasyonu kelimesinin doğru yazımı “Agitation”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Vejetaryen nasıl yazılır TDK?

Vejetaryen kelimesi et tüketmeyen ve çoğunlukla sebze yiyen kişiler için kullanılır. Aynı zamanda yazımı ve telaffuzu nedeniyle en çok karışıklığa ve hataya neden olan kelimelerden biridir. Bu bakımdan Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yorumu “vejetaryen”dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Karkamış Escort